sâmbătă, 26 iulie 2008

Anais Nin

















Foc. Din jurnalul dragostei (necenzurat)

raftul denisei

Foc este o carte a oglinzilor, a jocurilor erotice, a iubirilor paralele (care se hranesc sau se anihileaza reciproc). Un concert de muzica a trupului. Si o vivisectie, pasionala si lucida in acelasi timp, a eului feminin in plin proces de autodezvaluire. Sau poate de automistificare? Sa fie jurnalul o tesatura densa de "minciuni miraculoase", inspirate si menite sa inspire? Exista oare si in scris oanume naturalete a actritei care se joaca pe ea insasi?

"O singura pagina din extraordinarul jurnal al lui Anais Nin contine mai mult erotism, melodrama, fantezie, vis si luciditate decat cele mai multe romane." Booklist

" Foc este un dialog curajos intre carne si spirit." Newsweek

"Nu cred decat in foc. Viata. Foc. Fiind eu insami o flacara, ii inflacarez pe altii. Niciodata moarte. Foc si viata" Anais Nin


Incest. Din Jurnalul dragostei (necenzurat)
raftul denisei


Volumul Incest face parte din cel mai faimos jurnal erotic intrat in literatura secolului XX, marturia unei femei capabile sa isi exprime dorintele secrete cu acelasi abandon "amoral" care a apartinut dintotdeauna barbatilor. Anais Nin developeaza filmul incendiar al unei pasiuni care incalca toate tabuurile. Astfel ia nastere portretul amantului suprem: Joaquin Nin, adevaratul Don Juan, care cunoaste -- si nesocoteste -- regulile seductiei.

"Incest este o fascinanta incursiune la cald in mintea unei femei narcisiste, pasionale, lucide si extrem de complexe." Library Journal




Henry si June: din Jurnalul dragostei necenzurat
raftul denisei

Carte ecranizata in 1990 in regia lui Philip Kaufman, cu Fred Ward, Uma Thurman si Maria de Medeiros in rolurile principale

Anais Nin iubeste pasional, dincolo de conventii si pudori mostenite. Il iubeste pe Henry Miller pentru geniul si senzualitatea lui. Pe June Miller pentru frumusete si mister. Pe Hugo, sotul ei, pentru tandretea cu care o protejeaza. Pe Eduardo, varul de care a fost indragostita in copilarie, pentru farmecul lui de efeb. In jurnal, fantasmele se intalnesc cu luciditatea, iar rezultatul este o viziune unica asupra erotismului si fidelitatii.

"Dintre toate femeile pe care le-am cunoscut, nici una nu se apropie de Anais Nin prin gratie si frumusete. O aristocrata. Dar si o scriitoare cu talent extraordinar. Ea apartine acum intregii lumi." (Henry Miller)

"O descriere exceptionala a trairilor erotice ale unei femei care nu poate gandi in clisee... O carte foarte senzuala si cu adevarat revolutionara." (Alice Walker)

"Henry si June surprinde desteptarea erotica a lui Anais Nin. In acelasi timp pasional si lucid, bland si crud, acest jurnal este incercarea suprema a unei femei cu o inteligenta sclipitoare de a dialoga cu sine insasi." (New York Times Book Review)

2 comentarii:

Criss Tina spunea...

si uite asa mi-am umplut saptamana trecuta cu anais nin. mersi :)

Unknown spunea...

cu drag