joi, 2 octombrie 2008

Bega Bulevard

BEGA BULEVARD
Data: 2008-09-24
autor: Gheorghe Ciuhandu
3-4 octombrie, editia I

Ce? O sarbatoare. De ce? Pentru a spori atractivitatea canalului Bega si a malurilor sale. Pentru a stimula redescoperirea zonei ca spatiu de petrecere a timpului liber, ca spatiu cultural, educativ, sportiv. Pentru revitalizarea economica a canalului Bega si revalorificarea zonelor neglijate in spatii/cladiri de utilitate publica. V-am facut curiosi si vreti sa stiti mai multe despre acest eveniment? Cititi mesajul primarului Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu, pentru noi, toti: "Dragi timisoreni, va invitam la prima editie Bega Bulevard! Primaria Municipiului Timisoara in colaborare cu Societatea Germana pentru Cooperare Tehnica (GTZ), Consulatul German Timisoara, Rotary Club Timisoara si alti parteneri va organiza in zilele de 3 si 4 octombrie 2008 Bega Bulevard - un festival al muzicii, artei, culturii, al manifestarilor sportive si evenimentelor inedited, adresat tuturor grupurilor de varsta.

Bega este un dat al Timisoarei, din toate punctele de vedere: si estetic, si urbanistic, si ecologic. Este un element definitoriu pentru oras, o sursa de viata, dar si o cale de transport. Primaria Municipiului Timisoara va aplica in cadrul Programului Operational Regional (POR) pentru axa prioritara 1: Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor-poli urbani de crestere, care urmareste regenerarea calitatii spatiilor urbane. Un proiect important integrat in acest context este revitalizarea canalului Bega, revalorificarea malurilor acestuia ca zona de agrement. Proiectele vizeaza redescoperirea potentialului canalului care traverseaza Timisoara, element definitoriu pentru orasul nostru si redarea importantei sale meritate.

Evenimentul Bega Bulevard se va desfasura pe malurile canalului Bega si are ca scop tocmai constientizarea populatiei vizavi de ce inseamna Bega pentru noi si de ce este extrem de importanta revitalizarea canalului si a malurilor sale. Dorim, de asemenea, sa atragem atentia asupra potentialului acestuia, precum si posibila lui transformare intr-un Bulevard Verde, care face legatura intre cartierele istorice Cetate, Fabric si Iosefin. Festivalul va fi conectat si cu actiunea de ecologizare a canalului Bega de catre Directia Apelor Banat, o investitie de 20 milioane de euro, bani proveniti de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. Va asteptam la Bega Bulevard!"

Niciun comentariu: